JIM's recepten

Zalm uit de oven (Jamie Oliver)

30 minuten
Prep: 15 minuten | Cook: 10 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gr haricots verts
  • 20 kleine kerstomaatjes
  • 1-2 handen vol zwarte olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4x 225 g dikke zalmmoten, al dan niet met vel
  • 2 citroenen
  • 12 ansjovisfilets
  • wat extra virgin olijfolie
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven met een braadslee voor op de hoogste stand. Maak de haricots verts schoon en blancheer ze 7 minuten in een beetje water met zout en laat ze uitlekken. Was de tomaatjes en doe ze in een kom met de haricots verts en de olijven en meng dit met een scheut olijfolie, peper en zout. Spoel de zalm af onder koud water en dep ze droog. Besprenkel de filets/moten aan beide zijden met citroensap en wrijf ze in met olijfolie en peper en zout. Hussel de basilicum door het mengsel van tomaten, olijven en haricots verts.

Haal de hete braadslee uit de oven, vet deze in met een scheutje olijfolie en leg zalmfilets er op. Leg aan de andere kant het groentemengsel. Leg de ansjovis over de groenten en de zalm en schuif de slee in de oven en laat 10 minuten roosteren.

Serveer met aïoli en verse tagliatelle.

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.