Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 5 vellen (roomboter) bladerdeeg
- 100 gr gerookte zalm
- 600 gr (wilde) spinazie
- 5 eieren
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bekertje crème fraiche
- 150 gr (jong) belegen geraspte kaas
- zout en vers gemalen peper (naar behoefte)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter en bekleed een quicheschaal met de bladerdeeg. Laat de plakjes bladerdeeg elkaar overlappen en druk ze aan. Prik gaatjes in het bladerdeeg. Leg de gerookte zalm op de bodem.
Fruit de ui in olie, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg peper toe. Laat uitlekken in een vergiet en drapeer over de zalm.
Klop de eieren met de crème fraiche, wat zout en peter en de helft van de kaas tot 1 massa. Giet uit over de spinazie. Strooi de rest van de kaas er overheen.
Zet in de oven voor 30 minuten.
Category: