Ingrediënten
- 600 gram kippendijen
- 3 eetlepels boter
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes geperste knoflook
- snufje gedroogde chilipeper
- 1 glas droge witte wijn
- 200 gr crème fraîche
- 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie
- 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas,
- 1 tl (verse) tijm
- 1tl (verse) oregano
- 1t (verse) rozemarijn
- handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180º C (hetelucht op 165º C).
- Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak. Smelt 2 eetlepels boter, 1 el olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg kip toe en schroei beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
- Smelt de resterende eetlepel boter in een braadpan. Voeg knoflook, kruiden en rode chilipeper toe en bak ongeveer 1-2 minuten. Roer de wijn, crème fraîche, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas erdoor. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat sudderen totdat de saus dikker wordt.
- Doe de kip en de saus in een ovenschaal en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de pasta volgens de verpakking. Serveer met pasta (of stokbrood), frisse salade en garneer met verse basilicum.
Category: