Ingrediënten
- 30 vellen rijstpapier 22 cm
- 200gr rijstvermicelli
- 300 gr grote garnalen
- 150 gr taugé
- 1 krop ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1 winterwortel
- halve tl verse gember, geraspt
- 1 bosje thaise basilicum, fijn gesneden
- 1 bosje verse munt, fijn gesneden
- 1 bosje verse koriander, fijn gesneden
- 5 el vissaus
- 4 el limoensap
- 100ml water
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 4 el suiker
- 1 tl chili-knoflooksaus
- 6 el Hoisinsaus
- 2 tl pinda’s, fijngehakt
Bereiding
Meng in een kommetje vissaus, water, limoensap, 2 tenen knoflook, suiker en chili-knoflooksaus door elkaar. Meng in een ander kommetje hoisinsaus met de pinda’s. Zet beide kommetjes weg.
Kook de rijstvermicelli conform de aanwijzigingen op het pak. Ontader de garnalen (indien nodig) en bak ze met een beetje suiker, zout, 1 teen geperste knoflook (beetje limoensap, indien gewenst) en de gember in vegetable olie. Snijd de ijsbergsla, de winterwortel en komkommer in reepjes van ongeveer 10cm.
Het eten zelf
Vul een grote kom met lauw water en leg hier een vel rijstpapier kort in, totdat deze zacht geworden is. Leg het vel plat op het bord en leg er als eerste een reep sla op, Vervolgens vul je het vel naar keuze, rol het op naar eigen inzicht en doop het in een van de sauzen.