JIM's recepten

Vietnamese aubergines

30 minuten
Prep: 15 minuten | Cook: 15 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 tl pinda olie
  • 1 teentje knoflook, fijn
  • 2 tomaten, in vieren, zaden en sap verwijderd
  • 1 citroengras, fijn gemaakt (behoud de staak)
  • 1 lente ui, in stukjes van 3 cm
  • 2 Aziatische aubergines, in stukjes van 4 bij 1cm
  • 1 rode chilipeper, in dunne streepjes
  • anderhalve el vissaus
  • 1 tl suiker
  • mespuntje kurkuma (goed tegen alzheimer) of kerriepoeder
  • mespuntje peper
  • basicilum, koriander

Bereiding

Zet de pan op het vuur, olie erin en laat de knoflook langzaam gaar worden. Tomaten en citroengras toevoegen (niet de staak). Twee eetlepels water toevoegen en roeren. Twee minuten laten sudderen. Vissaus en suiker toevoegen, goed roeren. Voeg de aubergines toe. Voeg nog een kopje water toe. Dan weer een halve theelepel van de vissaus en suiker, goed roeren. Dan de kurkuma, peper en citroengras staak toevoegen. Zeven minuten laten sudderen, totdat de aubergine zacht is. Garneren met basicilum, koriander, lenteui en chilipeper.

Serveren met gestoomde rijst.

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.