Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 6 teentjes knoflook, grof gehakt
- 1 cm gember, geraspt
- 2 spaanse (of chili) pepers in dunne ringen
- 8 lente-uitjes in ringen
- 4 dl kokosmelk
- 3 el lichte sojasaus of nam pla
- geraspte schil en sap van 2 limoenen
- 1 tl basterdsuiker
- 2 kg mosselen
- handje gehakte koriander
Bereiding
Verhit de wok op hoog vuur, doe de olie erin en roerbak de knoflook, gember, spaanse pepers en lente-uitjes 1 minuut. Roer de kokosmelk, sojasaus, suiker, limoen schil en sap erdoor. Breng alles aan de kook en voeg de mosselen. Breng het weer aan de kook, dek het af en laat het flink koken tot alle mosselen open zijn, duurt ongeveer 6-7 minuten. Neem de wok en roer de koriander erdoor en breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
Category: