JIM's recepten

Thaise mosselen

30 minuten
Prep: 15 minuten | Cook: 12 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 6 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 cm gember, geraspt
  • 2 spaanse (of chili) pepers in dunne ringen
  • 8 lente-uitjes in ringen
  • 4 dl kokosmelk
  • 3 el lichte sojasaus of nam pla
  • geraspte schil en sap van 2 limoenen
  • 1 tl basterdsuiker
  • 2 kg mosselen
  • handje gehakte koriander

Bereiding

Verhit de wok op hoog vuur, doe de olie erin en roerbak de knoflook, gember, spaanse pepers en lente-uitjes 1 minuut. Roer de kokosmelk, sojasaus, suiker, limoen schil en sap erdoor. Breng alles aan de kook en voeg de mosselen. Breng het weer aan de kook, dek het af en laat het flink koken tot alle mosselen open zijn, duurt ongeveer 6-7 minuten. Neem de wok en roer de koriander erdoor en breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.