JIM's recepten

Stoere chili

5 uur
Prep: 15 minuten | Cook: 4,5 uur | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr riblappen (of sucadelappen), in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 100 gr gesneden chorizo
  • 1 el komijnpoeder
  • 4 kruidnagels
  • 2 tl oregano
  • chilipeper (naar smaak)
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el balsamicoazijn (rode)
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 1 blik reuzenbonen
  • 1 blik rode kidneybonen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 130°C. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de chorizo toe en bak 4 minuten mee. Voeg de ui en knoflook, komijn, kruidnagels, oregana en chilipeper en het kaneelstokje toe en bak nog 2 minuten. Voeg de azijn, tomaten en 400 ml kokend water toe. Zet het geheel in het midden van de oven. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 5 uur gaar. Voeg na 4 uur de bonen toe. Lekker met witte rijst of tortillawraps, koriander, zure room en geraspte cheddar.

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.