Ingrediënten
- 400 gr riblappen (of sucadelappen), in blokjes van 2 bij 2 cm
- 3 uien, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, geperst
- 3 el olijfolie
- 100 gr gesneden chorizo
- 1 el komijnpoeder
- 4 kruidnagels
- 2 tl oregano
- chilipeper (naar smaak)
- 1 kaneelstokje
- 3 el balsamicoazijn (rode)
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 1 blik reuzenbonen
- 1 blik rode kidneybonen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 130°C. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de chorizo toe en bak 4 minuten mee. Voeg de ui en knoflook, komijn, kruidnagels, oregana en chilipeper en het kaneelstokje toe en bak nog 2 minuten. Voeg de azijn, tomaten en 400 ml kokend water toe. Zet het geheel in het midden van de oven. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 5 uur gaar. Voeg na 4 uur de bonen toe. Lekker met witte rijst of tortillawraps, koriander, zure room en geraspte cheddar.