JIM's recepten

Sole Normandië

1 uur
Prep: 30 minuten | Cook: 30 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 tongfilets
  • 12 ongekookte gepelde garnalen
  • 12 schoongemaakte oesters
  • 12 kleine champignons
  • 500 ml droge witte wijn
  • 250 ml room
  • 1 eetl vers gehakte peterselie
  • peper & zout
  • indien gewenst: 1 truffel

Bereiding

Schenk de witte wijn in een koekenpan en breng de wijn aan de kook. Voeg dan de schoongemaakte oesters toe (als deze nog niet schoongemaakt zijn, laat dan een gast deze schoonmaken 😉 en pocheer deze ongeveer 3 minuten. Haal ze dan uit de pan, dep ze goed droog en houd ze warm.

Pocheer vervolgens de gepelde ongekookte garnalen ongeveer 3 minuten in de witte wijn. De garnalen dienen roze te kleuren. Haal de garnalen uit de pan en houd ze net als de oesters warm.

Pocheer daarna de kleine champignons ongeveer 5 minuten in de witte wijn. Haal deze ook weer uit de pan en houd ze weer warm.

Pocheer als laatste de tongfilets ongeveer 5 minuten in de witte wijn. Haal ook deze weer uit de pan en houd ze eveneens warm.

Voeg vervolgens de room toe aan het pocheervocht en breng het geheel aan de kook. Laat de saus dan tot ongeveer de helft inkoken. Uiteindelijk moet de saus ietwat op een mousse gaan lijken. Breng de saus dan op smaak met peper en zout.

Snijd ondertussen – indien gewenst – de truffel in hele dunne plakjes.

Neem vier borden en leg op elk bord een tongfilet. Strooi over de filet wat garnalen, oesters en champignons en schenk vervolgens wat saus er over. Bestrooi het visgerecht daarna met wat truffel en wat vers gehakte peterselie.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.