JIM's recepten

Salade met gegrilde zalm (Aziatische wijze)

60 minuten
Prep: 15 minuten | Cook: 10 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • Voor de marinade:
  • 4 el sojasaus
  • 3 el honing
  • 1 el geschilde en fijn geraspte verse gember
  • schil van 2 limoenen, fijn geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 1 el sesamolie
  • 1 kleine komkommer, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • fijn zeezout
  • 1 el suiker
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 4 kropjes Romeinse sla
  • 30 gr rucola
  • 6 lente-uitjes, alleen het wit in smalle ringen
  • 4 zalmfilets met vel van 185 gr per stuk
  • 3 el olijfolie

Bereiding

Meng de sojasaus, honing en de gember doorelkaar in een zuurbestendige pan. Zet op een laag vuur en verhit al roerende tot de honing is opgelost. Laat 1 minuut sudderen en neem dan van het vuur. Schep er het limoenrasp door en laat circa 30 minutenn staan tot het mengsel op kamertemperatuur is. Klop er dan het limoensap en de sesamolie door. Zet weg.

Doe de komkommer in een kom met 1/4 theelepel zeezout en laat 10 minuten rusten. Roer er de suiker en azijn door. Meng in een grote kom de sla met de rucola en lente-uit. Zet weg.

Verhit de olijfolie in een anti-aanbak koekenpan op hoog vuur. Leg er de zalmfilets in met de velkant onder en bak ze circa 5 minuten tot het vel krokant is. Draai ze om en bak ze in nog 5 minuten goudbruin. Doe de zalmfilets over op een schaal en lepel er de helft van de marinade over. Laat ze afkoelen.

Verwijder vlak voor het serveren het vel van de vis. Doe de overgebleven marinade en de komkommer met eventueel verzameld vocht in de salade en schep deze om. Verdeel de salade over de borden. Schik een zalmfilet op elk bord en dien onmiddellijk op.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.