Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 1 zakje gist (7 gr)
- scheutje olijfolie
- snufje zout
- 150 ml lauw water
- 1 kl blikje tomatenpuree
- ansjovis (naar smaak)
- basilicum, fijn gemaakt
- olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- 100 gr belegen kaas, geraspt
- 100 gr chorizo
- 1 bol mozzarella, in plakken
- kerstomaatjes naar smaak
- pesto
Bereiding
Meng bloem, gist, een scheutje olijfolie, water en een snufje zout en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in keukenfolie en leg het te rusten op een koele plek.
Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven 200°C). Meng de tomatenpuree met een paar druppels olijfolie, een fijngemaakte ansjovis en de basilicum.
Bestuif het werkblad met bloem en maak 2 à drie dunne ronde pizza’s van het deeg, of 1 grote vierkante. Besmeer de pizza’s in met de tomatenpuree, leg de mozzarella, de chorizo, de kerstomaatjes en de pesto erop en bestrooi met kaas. Smeer de randen in met olijfolie. Bak de pizza’s ongeveer 12 minuten in de oven. Haal de pizza’s uit de oven en garneer ze met verse basilicum en peper en besprenkel tenslotte met olijfolie.
Category: