JIM's recepten

Pizza gezond

30 minuten
Prep: 10 minuten | Cook: 15 minuten | Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • scheutje olijfolie
  • snufje zout
  • 150 ml lauw water
  • (of kant en klaar deeg uit de koeling)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • ansjovis (naar smaak)
  • basilicum, fijn gemaakt
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gram gerookte zalm
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

Meng bloem, gist, een scheutje olijfolie, water en een snufje zout en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in keukenfolie en leg het te rusten op een koele plek.

Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven 200°C). Snijd de groenten in dunne plakken en grill de aubergine en courgette. Meng de tomatenpuree met een paar druppels olijfolie, een fijngemaakte ansjovis en de basilicum.

Bestuif het werkblad met bloem en maak 2 à drie dunne ronde pizza’s of 1 grote vierkante. Besmeer de pizza’s in met de tomatenpuree, leg de rode ui erop en smeer de randen in met olijfolie. Bak de pizza’s ongeveer 5 minuten in de oven. Haal de pizza’s uit de oven en beleg ze met de gegrilde aubergine, courgette, tomaten en de ansjovis. Bak vervolgens nog eens vijf minuten. Haal ze uit de oven en beleg ze met stukjes avocado en de gerookte zalm. Garneer ze met verse basilicum en peper en besprenkel tenslotte met olijfolie.

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.