JIM's recepten

Pesto

20 minuten
Prep: 5 minuten | Cook: Geen | Servings: -

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 60 gr verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • 2 ansjovisfilets, uitgelekt
  • 1 el kappertjes, geperst
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 dl olijfolie, extra vierge
  • 60 gr vers geraspte pecorino of parmezaanse kaas
  • Versgemalen peper, zout

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze daarna op een bord afkoelen. Maak de basilicum samen met de ansjovis, kappertjes, knoflook en pijnboompitten fijn in een vijzel of keukenmachine. Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.