JIM's recepten

Perenchutney

30 minuten
Prep: 5 minuten | Cook: 20 - 25 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 Conference peren
  • 1 rode ui
  • olie
  • 2 tenen knoflook, fijn
  • 1 theelepel sambal
  • 1 el gemberrasp of gemberpoeder
  • 2 el rode wijn azijn
  • zout en peper

Bereiden

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.

Verwarm je in een steelpan een beetje olie. Bak hierin de uisnippers en knoflook (2 tenen voor 4 personen en 1 teen voor 2 personen) zachtjes glazig gedurende 2 minuten. Voeg sambal en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de stukjes peer, scheutje water en azijn toe en schep goed om. Laat 20 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Verwijder vlak voor het serveren de deksel en kook de chutney op een middelhoog vuur nog 5 minuten zonder deksel, zodat het meeste vocht verdampt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat de chutney een beetje afkoelen voordat je ‘m serveert.

Perenchutney is lekker met ganzenfilet en geroosterde wintergroente (recept is van de Beebox).

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.