JIM's recepten

Pasta met geroosterde Roma tomaten uit de oven

30 minuten
Prep: 15 minuten | Cook: 20 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr. penne pasta
  • 6 roma tomaten in partjes
  • 2 rode papika’s, in blokjes
  • 2/3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el zwarte olijven, in ringen
  • 100 gr. feta, verkruimeld
  • 2 el balsamico
  • olijfolie
  • bosje basilicum, in reepjes
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Leg de tomatenpartjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal in een op 160 graden verwarmde oven voor 20 minuten. Maak op smaak met zout en peper.

Kook de pasta gaar in kokend water met zout, giet af en spoel koud.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook licht. Voeg de paprika toe en laat ongeveer 5 minuten bakken. Maak op smaak met zout en peper.

Meng de pasta met de geroosterde tomaten en het paprikamengsel. Voeg 3 el olijfolie en de balsamico toe en meng dit door de pasta.

Verdeel de pasta over vier borden en strooi de feta erover. Garneer met de olijven en de basilicum.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.