Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 2 el olijfolie
- 4 varkensschenkels van minimaal 3 cm dikte
- 2 el bloem
- 1 glas witte wijn
- 1 blik plum tomaten (400 g)
- 1 handvol verse tijm
- 3 reepjes citroenschil
- 400 ml kalfsfond
- zout, peper
Bereiding
- Verwam de oven voor op 160 graden (heteluchtoven 145 graden).
- Snipper de ui, hak de knoflook en snijd wortel en selderij in stukjes.
- Verhit olie in een ovenbestendige pan en bak de groenten 10 minuten op laag vuur.
- Kruid de bloem met zout en peper naar smaak en wentel de schenkels erdoor.
- Schep de groenten uit de pan, verhit de olie en braad de schenkels aan beide kanten aan. Doe de groenten erbij, voeg wijn, tomaten (geprakt), tijm en de citroenschillen toe. Vul aan met de kalfsfond totdat het vlees onder staat. Breng aan de kook.
- Zet de pan in de oven en laat het vlees met het deksel erop 2,15 uur zacht stoven, tot het loslaat van het bot.
Combinatietip:
Lekker met een neutrale risotto.
Category: