JIM's recepten

Mozzarella met basilicum en knoflook

jurjen-van-leeuwen
Recipe by
30 minuten
Prep: 10 minuten | Cook: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook in kleine stukjes
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 zakje verse basilicum, alleen de blaadjes
  • versgemalen peper

Bereiding

Pistou maken met keukenmachine of vijzel: knoflook met zoutkorrels fijn maken. Basicilumblaadjes toevoegen en geheel tot dikke paste pureren. Olie druppelsgewijs toevoegen tot gladde, vloeibare saus (pistou) ontstaat. Op smaak maken met peper. Direct gebruiken of afdekken met plasticfolie en bij kamertemperatuur laten staan.

Mozzarella afgieten en 15 minuten of kamertemperatuur laten komen. Klein / fijn maken en pistou erover druppelen eventueel wat grove peper er overheen strooien.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.