Ingrediënten
- 400 gr mie
- 2 el zonnebloemolie
- 2 preien, in dunne ringen
- 2 winterpenen, in dunne plakken
- 500 gr champignons, in parten
- 3 tenen knoflook, geperst
- bosje koriander, gehakt
- 20 gr pinda’s, fijn gemaakt
- 4 eieren
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjapsaus
- Versgemalen peper, zout
Bereiding
Kook de mie in ruim water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water, en laat uitlekken.
Verhit zonnebloemolie en bak de champignons en de helft van de knoflook op middelhoog vuur, voor 2 minuten. Voeg de peen en de prei toe en bak nog 4 minuten. Voeg de mie, de helft van de sojasaus en de helft van de ketjapsaus toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Doe het geheel in een voorverwarmde schaal.
Bak de eieren in dezelfde pan op middelhoog vuur, Voeg de overige knoflook toe en besprenkel de eieren met de overige soja- en ketjapsaus. Bestrooi het gerecht met de koriander en de pinda’s.