JIM's recepten

Witlofsoep

Reacties uitgeschakeld voor Witlofsoep
30 min
Prep: 5 min | Cook: 10 min | Servings: 4

Benodigdheden:

  • 3 stronkjes witlof
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 75 gram gerookte spek / kaassnippers
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 ml melk
  • theelepel honing of suiker
  • 1 tl gemalen komijnzaadjes
  • verse zwarte peper
  • eventueel bieslook

Bereidingswijze:
Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de witlof en snij het kontje eraf. Snij de stronkjes in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern. Snij de witlof in smalle reepjes. Snipper de ui en knoflook en bak dit aan in de boter. Voeg de witlof, honing en gemalen komijnzaadjes met wat verse zwarte peper toe als de ui glazig is.

Voeg na 2 minuutjes de bloem toe en roer goed door. Hierna doe je de bouillon en melk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep gedurende 7-8 minuutjes koken en pureer het geheel dan met de staafmixer.