Ingrediënten
- 1 blik linzen (400 gr.)
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 gr. chorizo, in blokjes
- 2 et olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el verse koriander, gehakt
- 1/2 el korianderpoeder
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 tl kerrie marsala
- peper en zout
Bereiding
Doe de olijfolie in een pan met een dikke bodem en doe de geperste knoflook in de nog koude olijfolie. Zet de pan op het vuur en maak de olijfolie voorzichtig (niet te snel) warm, zo blijft de knoflooksmaak beter behouden. Voeg als de olie warm is de ui toe. Bak het geheel een beetje glazig. Voeg dan het blik linzen met vocht toe en voeg zoveel water toe, zodat de linzen onder water staan. Voeg de tomatenblokjes toe en alle kruiden. Roer goed door en laat 10 min. zachtjes doorkoken zodat alle smaken goed tot hun recht komen.
Category: