JIM's recepten

Linzen

30 minuten
Prep: 10 minuten | Cook: 20 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1½ kopje (le puy) linzen
  • 2 selderie, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • schil van 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el wijnzijn (of balsamicoazijn)
  • 3 el platte peterselie, gehakt
  • Vergemalen zwarte peter, zout

Bereiding

Plaats de linzen in een pan met de selderie, ui, knoflook, rasp van de limoen, olijfolie en 4 kopjes water. Laat zonder deksel sudderen, totdat de linzen gaar zijn en alle vloeistof is verdampt (15-20 minuten). Als de linzen gaar zijn en er is nog vloeistof in de pan, zet dan het vuur hoog, en houd goed in de gaten wanneer alle vloeistof weg is.

Kruid met peper, zout en azijn. Strooi tenslotte de peterselie er overheen.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.