JIM's recepten

Lemoncurd dessert

3 uur
Prep: 1 uur | | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 25 g amandelschaafsel
  • 100 g kletsmajoors of amandelbitterkoekjes
  • 3 middelgrote eieren (alleen dooiers)
  • 2 biologische citroenen
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 150 g volle kwark
  • 50 ml Limoncello
  • 100 g lemon curd

Bereiden

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat het mengsel afkoelen op een bord. Verkruimel ondertussen de koekjes en doe in een kom. Meng het amandelschaafsel erdoor.
  2. Splits de eieren en doe de eidooiers in een ruime kom. (De eiwitten worden niet gebruikt.) Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen boven de dooiers in de kom. Klop de eidooiers samen met de basterdsuiker met een handmixer tot een schuimig, lichtgeel mengsel. Dit duurt ca. 5 min.
  3. Doe de mascarpone met de kwark en iets meer dan de helft de limoncello in een kom en roer los met een vork. Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone en kwark. Meng de rest van de limoncello door de lemon curd.
  4. Verdeel de helft van het koek-amandelmengsel over de glazen. Verdeel daarover de helft van het citroen-kwarkmengsel en vervolgens de helft van het lemoncurd mengsel. Maak zo nog 3 lagen met de rest van de ingrediënten. Laat minimaal 2 uur opstijven.
Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.