- 200 gr rozijnen
- 50 gr geconfijte citroen
- 50 gr geconfijte sinaasappel
- een beetje rum om te weken + 1 glaasje rum
- 500 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- een snufje zout
- 2 eieren
- 125 gr amandelen, gehakt
- 6 druppels (bittere) amandelolie
- 200 gr margarine
- 250 gr kwark
- rasp van de schil van 1 citroen
Bereiden
- De rozijnen, geconfijte citroen en sinaasappel een nacht in wat rum laten weken.
- De volgende dag de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout mengen. Eieren, amandelen en amandelolie erdoor doen en het glaasje rum erdoor mengen.
- De margarine en de kwark erbij doen en alles goed mengen. Doe dan de citroenschil, geconfijte vruchtjes en rozijnen erdoor.
- Oven voorverwarmen op 180 graden C. Het deeg tot een samenhangend geheel kneden en hier 1 of 2 broden van vormen. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.
Category: