JIM's recepten

Kwarkstol

1 dag, 1 uur en 20 minuten
Prep: 20 minuten | Cook: 1 uur | Servings: 20 plakken
  • 200 gr rozijnen
  • 50 gr geconfijte citroen
  • 50 gr geconfijte sinaasappel
  • een beetje rum om te weken + 1 glaasje rum
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een snufje zout
  • 2 eieren
  • 125 gr amandelen, gehakt
  • 6 druppels (bittere) amandelolie
  • 200 gr margarine
  • 250 gr kwark
  • rasp van de schil van 1 citroen

Bereiden

  1. De rozijnen, geconfijte citroen en sinaasappel een nacht in wat rum laten weken.
  2. De volgende dag de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout mengen. Eieren, amandelen en amandelolie erdoor doen en het glaasje rum erdoor mengen.
  3. De margarine en de kwark erbij doen en alles goed mengen. Doe dan de citroenschil, geconfijte vruchtjes en rozijnen erdoor.
  4. Oven voorverwarmen op 180 graden C. Het deeg tot een samenhangend geheel kneden en hier 1 of 2 broden van vormen. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.