JIM's recepten

Key lime pie

4,5 uur
Prep: 20 minuten | Cook: 40 minuten | Servings: 8 personen

Ingrediënten

  • 150 g Digestive koekjes
  • 100 g gesmolten boter
  • 3 el gemalen kokos
  • 125 ml slagroom
  • 4-5 biologische limoenen
  • 4 grote eidooiers
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (Friesche Vlag)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal in de keukenmachine de koekjes tot kruimels. Voeg de gesmolten boter en de kokos toe en meng goed. Schep het mengsel in de ingevette taartvorm en druk met een lepel goed aan. Zorg voor een opstaand randje. Bak de bodem in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden. Rasp de schil van de limoenen (alleen het groen!) boven een kommetje. Pers de limoenen uit totdat je 100 ml sap hebt. Klop met een mixer de eidooiers. Klop de gecondenseerde melk, limoensap en -rasp er door.

Schenk de vulling in de taartvorm en bak in het midden van de oven 15-20 minuten. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Zet daarna minimaal drie uur in de koelkast.
Klop vlak voor het opdienen de slagroom lobbig en verdeel over de taart. Rasp er nog wat limoenschil over.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.