JIM's recepten

Kerst dessert

4,5 uur
Prep: 10 minuten | Cook: 4 uur vriezer | Servings: 8 personen

van Jamie Oliver

Ingrediënten

  • 4 liter roomijs
  • (Engelse) vruchtencake
  • 2 clementines
  • dessertwijn
  • goede frambozenjam of aardbeienjam
  • kersen uit blik
  • 1 ons gepelde en doorgesneden pistachenootjes
  • gesneden, ingelegd fruit / of gekonfijt fruit / sukade
  • plastic folie
  • glazen bowl

Bereiden

Voer een glazen bowl met drie lagen plasticfolie.

Snijd de vruchtencake in plakken en leg deze plakken in de glazen bowl, zodanig dat ze elkaar niet overlappen, maar dat de zijkanten van de glazen bowl wel helemaal is bedekt. Besmeer deze cakelaag met een dikke laag jam, Doe er nu 2 liter zacht ijs in en druk zachtjes aan. Voeg nu pistachenootjes toe en de kersen. En nu het ingelegd fruit. Sap van een clementine erover en afdekken met schijfjes clementine. Dan nog een laag cake. Sprenkel 1 dl dessertwijn eroverheen (met name aan de zijkanten). Toedekken met plastic folie en nog een extra laag plastic folie. Bord erop en aandrukken. 4 uur minimaal in de vriezer. Haal het ijs 1 uur voor gebruik uit de vriezer, en zet het in de koelkast.

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.