JIM's recepten

Indiase dahl

30 minuten
Prep: 10 minuten | Cook: 20 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 broccoli, in roosjes
  • bosje verse koriander, gehakt
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 blikken linzen
  • 1.5 l groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1,5 te kerriepoeder
  • zout en peper (naar behoefte)
  • naanbrood

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote pan, en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de komijnpoeder en kerriepoeder toe en bak kort mee. Voeg de broccoli, tomatenblokjes, linzen, de helft van de koriander en de groentebouillon toe. Roer goed door, dek de pan af en kook voor 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Bereid het naanbrood zoals aangegeven op de verpakking.

Serveer de soep, zet de rest van de koriander op tafel, zodat het naar behoefte gebruikt kan worden.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.