Ingrediënten
- 2 sneden oud bruin brood, grof verkruimeld
- olijfolie
- 320 gr. fusili
- 200 gr. chorizo, zonder vel, in blokjes
- 400 gram kerstomaatjes, gehalveerd
- Eventueel Balsamico azijn
- 300 gr. verse spinazie, panklaar
- 200 gr. feta, verkruimeld
- blaadjes van 1 tot 2 bosjes basilicum
- indien gewenst: 1 bol mozzarella in kleine stukjes
Bereiding
Meng het broodkruim met een scheut olijfolie en een flinke snuf zout en roerbak de kruimels op middelhoog vuur in een koekepan bruin en knapperig. Laat ze uitgespreid afkoelen.
Kook de pasta beetgaar. Bak intussen in een andere (koeke)pan de chorizoblokjes bruin en knapperig. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. Voeg de halve tomaatjes toe, eventueel wat balsamico azijn. Laat even bruisen op hoog vuur en laat de tomaatjes in een minuut of 2 iets zacht worden, maar niet uit elkaar vallen. Hussel de rauwe spinazieblaadjes om met een scheutje olijfolie en verdeel de spinazie over vier borden. Giet de pasta af en meng door de tomaatjes en chorizo. Voeg er mozzarella toe en meng er de feta door en ten slotte de basilicumblaadjes. Verdeel de pata over de borden met spinazie.
Doe de krokante kruimels erover heen en serveer direct.