Ingrediënten
- 250 gram wortelen
- 250 gram pastinaak
- 1 koolraap
- 0.5 rode ui
- olijfolie
- honing
- tijm/rozemarijn
- peper en zout
Bereiden
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil of schrap de wortel en pastinaak. Snijd in smalle staafjes van 3 á 4 cm. Schil en snijd de koolraap in smalle staafjes van 3 á 4 cm. Pel de ui en snijd in partjes of halve ringen.
Doe de wortel, pastinaak en koolraap in een ruime kom of schaal en hussel er de lekkere olijfolie, honing, tijm/rozemarijn, peper en zout door. Spreid alles uit op de bakplaat en plaats deze boven in de voorverwarmde oven. Rooster de groente in 30 á 40 minuten beetgaar (zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan voor een goudbruin randje).
Geroosterde wintergroente zijn heerlijk met ganzenfilet en perenchutney (recept is van de Beebox).
Category: