JIM's recepten

Geroosterde wintergroente

50 minuten
Prep: 10 minuten | Cook: 30 - 40 minuten | Servings: 3 personen

Ingrediënten

 

  • 250 gram wortelen
  • 250 gram pastinaak
  • 1 koolraap
  • 0.5 rode ui
  • olijfolie
  • honing
  • tijm/rozemarijn
  • peper en zout

Bereiden

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil of schrap de wortel en pastinaak. Snijd in smalle staafjes van 3 á 4 cm. Schil en snijd de koolraap in smalle staafjes van 3 á 4 cm. Pel de ui en snijd in partjes of halve ringen.

Doe de wortel, pastinaak en koolraap in een ruime kom of schaal en hussel er de lekkere olijfolie, honing, tijm/rozemarijn, peper en zout door. Spreid alles uit op de bakplaat en plaats deze boven in de voorverwarmde oven. Rooster de groente in 30 á 40 minuten beetgaar (zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan voor een goudbruin randje).

Geroosterde wintergroente zijn heerlijk met ganzenfilet en perenchutney (recept is van de Beebox).

 

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.