JIM's recepten

Garnalenkroketjes

3 uur
Prep: 20 minuten | Cook: 20 minuten | Servings: 2 x 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 75 gr roomboter
  • 100 gr champignons, fijngehakt
  • 250 gr Hollandse garnalen
  • 3 peterselie fijngesneden
  • 60 gr bloem
  • 3 dl bouillon, bij voorkeur visbouillon
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 100 gr paneermeel

Bereiding

Bak de sjalotjes in 10 gr boter glazig. Voeg de champignons, garnalen en peterselie toe en bak ongveer 3 minuten. Smelt 60 gr boter, voeg de bloem toe en laat 2 minuten meegaren. Roer in delen de bouillon erbij, zodat een gladdde saus ontstaat. Voeg het garnalenmengsel toe en breng de ragout op smaak met citroensap, zout en peper. Spreid de ragout uit op een platte schaal en laat afgedekt goed afkoelen in de koelkast. Neem steeds 1 flinke el van de koude ragout en vorm er kleine kroketjes van. Rol ze door het eiwit en dan door de paneermeel. Laat de kroketjes goed koud worden en bak ze dan met 5-6 tegelijk goudbruin in frituurolie van 185°C. Kroketjes kunnen ook ingevroren worden bewaard.

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.