Ingrediënten
300 g macaroni grande (biologisch), conchiglie kan ook
350 g groene asperges
2 rode uien
280 g gemarineerde artisjok in pot
1 citroen
400 g koelverse hüttenkäse
1 el water
75 g veldsla
80 g serranoham
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 3 cm en kook ze de laatste 3 min. mee met de pasta.
- Snijd ondertussen de rode uien in dunne halve ringen, doe in een schaaltje en giet er kokend water over. Laat 2 min. staan en giet af. Laat ondertussen de artisjokken uitlekken. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd in parten. Meng het citroenrasp met de hü ttenkäse, het water, peper en eventueel zout.
- Giet de pasta en asperges af en meng met de ui. Verdeel de sla en pasta over de kommen. Snijd de serranoham in repen en verdeel samen met de artisjok, hü ttenkäse en citroenpartjes over de pasta en serveer.
Category: