JIM's recepten

Eiernoedels met chili-citroenkip

30 minuten
Prep: 10 minuten | Cook: 15 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr eiernoedels
  • 500 gr kippendijen, in stukken
  • 2 tl maïzena
  • vergemalen peper, zout
  • arachide- of zonnebloemolie
  • 4 lenteuitjes, in lengtereepjes
  • 100 gr peultjes, schuin gehalveerd
  • 2 rode paprika’s in reepjes
  • sap van 2 citroenen
  • 2 el honing
  • 4 el zoute chilisaus

Bereiding

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Schud de kip om met de maïzena en peper en zout naar smaak. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kip bruin. Schep de kip uit de pan en roerbak gedurende 2-3 minuten de peultjes, paprika en driekwart van de lente-ui. Doe de kip terug in de pan en voeg het citroensap, de honing, de chilisaus en een scheutje water toe. Roer de saus goed door en laat 5-8 minuten pruttelen totdat de kip gaat is. Schep de saus door de noedels en garneer met de achtergehouden lentui.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.