JIM's recepten

Rode / Groene curry pasta

30 minuten
Prep: 10 minuten | Cook: - | Servings: -

Ingrediënten

  • 2 grote uien (fijngesneden)
  • stuk gember van ca. 4 cm (geschild en fijngesneden)
  • 8 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 4 rode pepers of 4 groene pepers
  • 25 gram verse koriander
  • 2 onbespoten limoenen
  • 125 ml olie (van neutrale smaak, zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta), als je vegetarische pasta wil gebruik dan sojasaus
  • ½ theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • zout

Bereiden

Haal de zaadjes uit de pepers en hak het vruchtvlees fijn. Doe al de uien, gember, knoflook en pepers samen met de koriander, de geraspte schil van de limoenen, olie, trassi (sojasaus), korianderzaad, kurkuma, komijnpoeder en een snufje zout in een keukenmachine en pureer alles tot een pasta.

Je kunt de currypasta in de koelkast (ca. 2 weken) bewaren. Gebruik enkele eetlepels voor het maken van een curry.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.