Ingrediënten
- 2 grote uien (fijngesneden)
- stuk gember van ca. 4 cm (geschild en fijngesneden)
- 8 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 4 rode pepers of 4 groene pepers
- 25 gram verse koriander
- 2 onbespoten limoenen
- 125 ml olie (van neutrale smaak, zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 1 theelepel trassi (garnalenpasta), als je vegetarische pasta wil gebruik dan sojasaus
- ½ theelepel korianderzaad
- 1 theelepel kurkuma
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- zout
Bereiden
Haal de zaadjes uit de pepers en hak het vruchtvlees fijn. Doe al de uien, gember, knoflook en pepers samen met de koriander, de geraspte schil van de limoenen, olie, trassi (sojasaus), korianderzaad, kurkuma, komijnpoeder en een snufje zout in een keukenmachine en pureer alles tot een pasta.
Je kunt de currypasta in de koelkast (ca. 2 weken) bewaren. Gebruik enkele eetlepels voor het maken van een curry.
Category: