Ingrediënten
- 600 gr doorregen runder riblappen
- 2 grote uien, gesnipperd
- 4 cm verse gember, geraspt
- 2 steranijsjes
- 1 kaneelstokje
- 3 el chinese rijstwijn
- 2 afgestreken el pindakaas
- 2 el hoisinsaus
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 500 ml warme runderbouillon van een tablet
- Klont (room)boter
- Vleugje gemalen szechuan peper
- Snufje zeezout
- Half bosje bosuitjes
Bereiding
Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen. Snijd het in niet te kleine brokken. Neem dan een stoofpan (met deksel) en laat een klont boter heet worden. Schroei blokken vlees snel dicht. Doe er dan de uien en gember bij en roerbak even mee.
Voeg dan hoisinsaus, sojasaus, rijstwijn en pindakaas toe. Giet er dan warme runderbouillon op tot vlees net onderstaat. Roer en voeg dan kaneelstokje, steranijs en de bruine suiker toe. Zet vuur laag, deksel op de pan en 3 uur lekker laten pruttelen.
Vlees valt bijna uit elkaar en ruikt lekker. Saus is bijna ingekookt. Proef of de smaak juist is en anders nog een heel klein beetje (chinese) peper en zout toevoegen. Garneer af, voor de kleur, met gesnipperde bosuitjes. Steranijsjes en kaneelstokje verwijderen en heet opdienen. Eet smakelijk.
Serveertip
Erg lekker met gekookte witte rijst en chinese gewokte groente.