JIM's recepten

Bijna Tiramisu met frambozen

4 uur
Prep: 30 min | | Servings: 4 pers

Ingrediënten

  • 6 Bastogne koekjes
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 200 gr roomkaas
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 – 2 bakjes frambozen
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Bereiding

  • Verkruimel de koekjes in je keukenmachine. Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel het over de glaasjes, druk lichtjes aan om een bodem te creëren.
  • Rasp de schil van de limoen en vermeng het goed met de suiker. De suiker moet een beetje gaan glanzen. Pureer een paar frambozen even apart met een vork en meng dit door de roomkaas. Geeft net even die mooie roze kleur.
  • Roer de roomkaas met de “limoensuiker” plus 2 eetlepels limoensap plus de room en plus de vanillesuiker erdoor en mix het glad, dik en luchtig.
  • Vul ieder glaasje tot net onder de helft, leg er wat frambozen op, verdeel de rest van het room mengsel erover en garneer met de overige frambozen.
  • Dek af met huishoudfolie en zet minstens 3 uur in de koelkast.
Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.