JIM's recepten

Artisjokkensoep met gedroogde tomaten

jurjen-van-leeuwen
Recipe by
4,5 uur
Prep: 15 minuten | Cook: 10 minuten | Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 potten artisjokken in olie
  • 1 gesnipperd ui
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el olijfolie
  • 6 dl groentebouillon
  • 1,5 dl koksroom
  • 2 el verse tijmblaadjes (optioneel)
  • 2 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • vers, knapperig brood

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en fruit de uisnippers en de knoflook 2-3 minuten totdat ze zacht zijn. Snijd met een scherp mes de artisjokken in grove stukken. Voeg ze toe. Schenk de hete groentebouillon erbij. Goed roeren. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het afgedekt 3 minuten zachtjes koken. Giet het mengsel in een keukenmachine en pureer het tot een gladde massa. Giet na het pureren de soep door een fijne zeef. Schenk de soep terug in de pan. Roer de room en eventueel de tijm er doorheen. Schep de soep in een grote kom, dek hem af en laat hem 3-4 uur verder afkoelen in de koelkast.

Schep de soep in 4 kommen en garneer met reepjes zongedroogde tomaten. Serveer met brood.

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.