JIM's recepten

Albóndigas in tomatensaus

jurjen-van-leeuwen
Recipe by
1,5 uur
Prep: 20 minuten | Cook: 1 uur

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 200 ml rode wijn
  • 400 g tomaten, in stukjes gesneden
  • geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel suiker

Voor de albóndigas

  • 250 g varkensgehakt
  • 350 g mager rundergehakt
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel  gemalen komijn
  • platte peterselie, fijngehakt, plus extra voor de garnering
  • 1 losgeklopt ei
  • 3 eetlepels witbrood, verkruimeld
  • 1 eetlepel melk

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn. Bak de gesnipperde knoflook 1 minuut mee. Schep de helft van de uien in een kom en laat ze afkoelen. Voeg chilipoeder en komijn toe aan het uienmengsel en bak deze 30 seconden mee. Doe de rode wijn, gesneden tomaten en sinaasappelrasp erbij en laat 30 minuten zachtjes koken tot de saus iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de suiker toe om de smaak van de tomaten te neutraliseren. Haal de pan van het vuur.

Voeg het gehakt toe aan de afgekoelde gebakken uien,  met paprikapoeder, komijn, peterselie, ei, broodkruimels en melk. Kneed het gehakt met de handen tot alles goed gemengd is, breng op smaak met zout en peper en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de albóndigas in porties bruin. Voeg indien nodig extra olie toe. Schep de albóndigas bij de pittige tomatensaus en laat 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Strooi er voor het serveren extra peterselie over.

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.