Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- 4 takjes munt
- 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
- 2 limoenen
- 1 bakje mascarpone (250 g)
- 1 dl volle yoghurt
- 1 eetlepel basterdsuiker (wit)
Bereiden
Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren. Muntblaadjes fijnsnijden. In schaal aardbeien, likeur en munt door elkaar scheppen. Schaal afgedekt minimaal 1 uur in koelkast zetten, aardbeien af en toe omscheppen. Intussen limoenen goed schoon boenen en boven kommetje schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. In kom mascarpone met yoghurt loskloppen en 3 eetlepels limoensap, basterdsuiker en helft van limoenrasp erdoor mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Aardbeien met sap over vier (dessert)coupes verdelen en limoenmascarpone erop scheppen. Garneren met rest van limoenrasp.
Category: